Termofilní kultury
Termofilní kultury v základu obsahují bakterii Streptococcus thermophillus, která snáší teploty nad 55 °C. Termofilní kultury se proto využívají pro výrobu vysokodohřívaných sýrů, pařených sýrů Pasta Filata nebo Mozzarella.
Termofilní kulturu lze použít i jako doplňkovou pro sýry holandského typu. Pro malé výrobce Chr. Hansen nabízí kulturu STI-12 balenou po 50U.
Pokud je potřeba dodat příchuť alpských sýrů, nabízí se kultura PS4-5U. Sýry zrající v chladu se sice "neotevřou", ale získají typickou nasládlou příchuť.
FD-DVS STI-12
Termofilní kultura STI-12 se používá pro výrobu vysokodohřívaných sýrů či pařených sýrů jako Mozarella, Pasta Filata. Aktivita 50U se aplikuje na 500 l mléka.
2 položek celkem