Termofilní kultury

Termofilní kultury v základu obsahují bakterii Streptococcus thermophillus, která snáší teploty nad 55 °C. Termofilní kultury se proto využívají pro výrobu vysokodohřívaných sýrů, pařených sýrů Pasta Filata nebo Mozzarella.

Termofilní kulturu lze použít i jako doplňkovou pro sýry holandského typu. Pro malé výrobce Chr. Hansen nabízí kulturu STI-12 balenou po 50U.
Pokud je potřeba dodat příchuť alpských sýrů, nabízí se kultura PS4-5U. Sýry zrající v chladu se sice "neotevřou", ale získají typickou nasládlou příchuť.

 

Cena

220224
1220224
ST B01
FD-DVS ST-B01
Skladem (>5 ks)
Kód: 169
 
220 Kč / ks
Detail
STI 12
FD-DVS STI-12
Skladem (5 ks)
Kód: 108/50U

Termofilní kultura STI-12 se používá pro výrobu vysokodohřívaných sýrů či pařených sýrů jako Mozarella, Pasta Filata. Aktivita 50U se aplikuje na 500 l mléka.

 
224 Kč / ks
2 položek celkem
Zpět do obchodu